Při navrhování kuchyně je potřeba přihlédnout k mnoha aspektům. Například jaké je uspořádání místnosti, kde jsou vývody vody, plynu, elektřiny, kolik lidí kuchyň využívá atd.
Co se týče připravenosti pro montáž kuhyně, musejí být vývody elektřiny, vody a případně plynu jasně definované. Jestliže je chcete přemístit, můžeme zajistit schopné řemeslníky, kteří to udělají za Vás.
Kuchyň by měla být v první řadě praktická. Vše by mělo na sebe navazovat a být po ruce. Uspořádání kuchyně vychází z daného prostoru na který se aplikují ergonometrické zásady uspořádání pracovní plochy. Nejlepší je konzultovat Vaší představu s naším školeným prodejcem, který Vám pomůže navrhnou vhodné uspořádání. V ideálním případě by měla kuchyň vypadat takto:

![]() |
ZásobyZde jsou uloženy spotřební zboží/potraviny jako zásoby, chléb, pomůcky a pochutiny pro přípravu snídaně, chlazené potraviny v lednici apod. |
![]() |
UkládáníZde jsou uloženy používané předměty jako nádobí, jídelní příbory, drobné předměty/různé nahromaděné zbytečné maličkosti, dózy s otevřenými baleními potravin, univerzální kráječe, vařiče vajec apod. |
![]() |
MytíZde je místo pro třídění odpadu a pomůcky pro čištění a mytí, čisticí prostředky atd. |
![]() |
PřípravaZde je hlavní pracovní plocha v kuchyni. Sem se mají uložit předměty jako pracovní příbory, pracovní pomůcky, misky, kořenky, ocet/olej atd. |
![]() |
Vaření/pečeníV této zóně je ideální uskladnit pracovní příbory na vaření, hrnce, pánve a pokličky, pomůcky na pečení atd. |
S uspořádáním kuchyně Vám poradíme v našem kuchyňském studiu. Nebo si můžete připravit vlastní návrh v programu Dynamic Space.
